Zeshonderd mensen op Boerenoogstfeest

16-10-2018 Gezond Redactie

Folkband Kachel vermaakte de bezoekers op het Boerenoogst; foto: Vockestert

SCHIEDAM - Het eerste Boerenoogstfeest afgelopen zaterdag trok zeshonderd bezoekers.

De dag, georganiseerd door de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, de Midden-Delfland Vereniging en Schaapskudde Vockestaert op de Adrianushoeve, trok vooral bezoekers uit de omringende steden Vlaardingen, Delft en Schiedam.

De organisatoren krijgen met plezier terug op de dag. "Het was prachtig weer, er was sfeervolle muziek van de folkband Kachel en er waren optredens van de Rose Irish Dance School." Deze dansgroep verzorgde ook workshops waarbij de bezoekers werden uitgenodigd mee te dansen.

De herders van Vockestaert gaven demonstraties schapen drijven met hun honden. Spinners, breiers en vilters toonden hun ambachten. Verder was er een markt met
streekproducten zoals appels en peren, Westlandse druiven, planten en pompoenen, olie en azijnen, jams, chutneys en mosterd, bier en chocolade.

Ook het museum met nostalgische gebruiksvoorwerpen uit de keuken was geopend. Voor de kinderen was er het kabouterpad en ze konden marshmallows roosteren. Ook knutselden ze met wol en zijn ze geschminkt.

Aan de oproep om met de fiets te komen werd volgens de organisatoren ruim gehoor gegeven.Gerelateerd