Zestien Schiedammers hebben bewezen Corona onder de leden

26-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal bewezen Coronabesmettingen in Schiedam is volgens het RIVM opgelopen naar zestien. Gisteren stond de teller op veertien.

In Nederland overleden sinds de vorige melding van het rijksinstituut 78 mensen als gevolg van de Corona-infectie. Gisteren stierven er in grofweg 24 uur tachtig.

In heel Nederland kwamen er de afgelopen 24 uur ruim duizend mensen bij die het virus opgelopen blijken te hebben. Daarmee zijn nu 7431 Nederlanders besmet. 2151 Daarvan liggen of lagen in het ziekenhuis.  Dat zijn er 315 meer dan in de telling van gisteren.

Bij de opgave komt het RIVM ook met een 'duiding' van de cijfers. "Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden", aldus de specialisten.

Nog steeds is Brabant de provincie waar de meeste mensen het virus hebben opgelopen: 2161. Daarna volgen Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

Het RIVM krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het Coronavirus. Zo zijn nu ook de actuele gegevens van stichting Nice (Nationale Intensive Care Evaluatie) opgenomen in de rapportages.Gerelateerd