Zeven nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam

30-08-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Zeven nieuwe besmettingen met het Coronavirus in Schiedam meldt het RIVM vandaag.

Er valt nog immer geen peil te trekken op de ontwikkeling van het aantal geconstateerde infecties in de stad. Een dag met zeven nieuwe gevallen kwam de afgelopen tien dagen niet meer voor: op 20 augustus werden er negen meer besmette Schiedamers vastgesteld dan een dag eerder. In totaal hebben nu 492 Schiedammers ooit positief getest op Corona.

De afgelopen dagen groeide het aantal besmette Schiedammers met - in omgekeerde chronologie: vier, drie en twee mensen. Daarmee lijkt er sprake van een onwenselijke groei van het aantal besmettingsgevallen in de stad. Toch is de situatie nog altijd flink beter dan in de eerste twee weken van deze maand, toen een dagelijkse groei van tenminste zeven Corona-infecties vaker wel dan niet voorkwam.

In de afgelopen zeven dagen zijn 27 nieuwe besmettingen in Schiedam vastgesteld. Dat waren er in de zeven dagen daarvoor precies evenveel. De zeven dagen daarvoor waren het er 66.

Ook landelijk blijkt het aantal nieuwe Coronabesmetting stabiel. In heel Nederland werden in een dag tijd 508 nieuwe besmettingen gemeld, een aantal dag al dagenlang maar enkele mensen wisselt.

Opmerkelijk daarbij is dat er behalve de grote steden Amsterdam en Rotterdam en in mindere mate Den Haag, enkele brandhaarden her en der verspreid in Nederland te vinden zijn die zorgen voor bovengemiddelde aantallen besmettingen. Zo ligt in Delfzijl, in het uiterste noorden van het land, het wekelijkse aantal besmettingen per 100.000 inwoners op 77. De noordelijke provincies stonden juist bekend om hun lage aantal besmettingen. Delfzijl is nu de plek waar je de grootste kans hebt het virus op te lopen als je er in een week pakweg honderd mensen tegen het lijf loopt.

Diep in het zuiden, in Baarle-Nassau is de kans met 73 besmettingen op 100.000 inwoners iets kleiner, maar nogaltijd hoger dan in de grote steden, waar Amsterdam (70/100.000) Rotterdam(57/100.000) weer voorbij is als gemeente met de meeste besmettingen (vandaag 62 in de hoofdstad, tegen 59 in Rotterdam). Centraal in Nederland is de situatie zorgelijk in Montfoort (met 72 besmettingen op 100.000), in Gennep (59/100.000) en in Laren (53/100.000).

In Schiedam werden in de afgelopen tien dagen twee stadgenoten met Corona in het ziekenhuis opgenomen.Gerelateerd