Ziekenhuis op plaats 11 in AD Top 100

09-11-2018 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland staat genoteerd op plaats 11 in de AD Ziekenhuis Top 100 van dit jaar.

Tenminste, op dat deel dat gaat over zogenaamd topklinische ziekenhuizen. Daarop zijn 26 van de 81 ziekenhuizen in Nederland geplaatst. Topklinische ziekenhuizen bieden behalve basiszorg ook complexe zorg, waarin ze zich op deelgebieden specialiseren en waarop ze ook extra onderzoek en innovatie plegen. Het AD deelde de Nederlandse ziekenhuizen op in streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Academische ziekenhuizen werden altijd al in een apart overzicht vergeleken.

Voor het eerst werd het Franciscus in Schiedam en Rotterdam door de krant als één ziekenhuis tegen het licht gehouden. Vorig jaar eindigde het Franciscus Vlietland in de lijst als 24ste, het Franciscus Gasthuis als 56ste. Dat was toen een flinke streep door de rekening, die toen werd geweten aan de invoering van het elektronische patiëntensysteem Hix, dat zijn weerslag had op de organisatie en capaciteit van de ziekenhuizen. In oktober 2016 maakten de ziekenhuizen de overstap naar Hix.

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland reageert nu 'enorm trots' te zijn op medewerkers en specialisten, 'die continu bezig zijn met het verbeteren van de zorg voor de patiënten'. "Het is fijn om te horen dat deze inspanning terug te zien is in de AD Ziekenhuis Top 100." Met de elfde plaats scoort de ziekenhuizencombinatie als beste in de regio.

Vooruitdenkend aan de Top 100 die het AD ook vast volgend jaar samenstelt, zegt het ziekenhuis 'te blijven investeren in opleiden en innovatie, zodat wij in de regio toonaangevend blijven in topklinische en basisziekenhuiszorg'.

ps. een storende spelfout is na plaatsing gecorrigeerd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date