Ziekenomroep weer in ziekenhuis te horen

21-02-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Patiënten en personeel in het Franciscus Vlietland kunnen weer luisteren naar ziekenomroep Zos-radio. Dat gebeurt via de televisies die afgelopen jaar bij de bedden zijn geïnstalleerd.

Dat had nog de nodige voeten in de aarde: op de nieuwe tv's bleek het inregelen van de radiokanalen lang lastig, zeg maar onmogelijk. Een half jaar is er nodig geweest om dit goed te doen.

Om de mensen in Schiedam hetzelfde servicepakket te bieden dan in Franciscus Gasthuis in Rotterdam, maakte het ziekenhuis een vernieuwingsslag met de tv's aan bed. De nieuwe led-tv's werken niet meer volgens het principe van het 'bestellen' om daarna tegen betaling te mogen kijken, maar ze zijn 'gewoon' aan te zetten zoals de televisie thuis. Gratis dus.

De meeste van de ongeveer 350 bedden in het Vlietlandziekenhuis zijn afgelopen jaar uitgerust met een nieuwe tv. Het apparaat wordt gezien als een belangrijke bron van ontspanning voor patiënten. Dat geldt ook voor radio. Zeker als dit wordt gebracht door de ziekenomroep, die volgens medewerker John Weimar tot doel heeft om zieken en personeel te voorzien van aansprekende muziek en actuele informatie. "Dat is toch ons bestaansrecht: dicht op het ziekenhuis te zitten, te berichten over wat er plaatsvindt, uit te zenden met en voor zieken en personeel."

Overigens had het er vorig van weg dat de ziekenomroep een stuk moeilijk in zijn taak kon gaan voorzien: het moest op zoek naar nieuwe huisvesting, zo kreeg het op zeker moment te horen. In september bood het ziekenhuis toch een nieuwe huur voor twee jaar aan.

Overigens blijft de ziekenomroep ook in de stad te beluisteren: via de frequentie 99 Mhz op fm en het digitale kanaal 870 van Caiway. Ook via een app en de website kunnn Schiedammers Zos-radio in huis halen.


Gerelateerd