Kunstreis naar Bowie tentoonstelling Groningen

26-01-2016 Home Redactie

SCHIEDAM - Theater aan de Schie organiseert een bezoek aan de tentoonstelling over David Bowie in het Groninger Museum. Vanuit Schiedam worden belangstellenden met de bus naar Groningen gebracht waar een bezoek aan de tentoonstelling op het programma staat. Aan het einde van de dag worden bezoekers weer teruggebracht naar Schiedam.

De hommage aan de Britse popicoon afgelopen weekend in Theater aan de Schie en het Wennekerpand trok 1100 bezoekers, een teken dat Schiedammers behoefte hadden om stil te staan bij het overlijden van Bowie volgens directeur van beide organisaties en tevens initiatiefnemer, Rob Roos. “Tijdens de hommage hebben we 1100 bezoekers mogen ontvangen. Het is ons duidelijk geworden dat wij met deze hommage gehoor hebben gegeven aan een collectief gevoel vanuit de samenleving om stil te staan bij het overlijden van deze grote artiest. Wij ontvingen veel waardering voor het initiatief dat in korte tijd is georganiseerd.” 

Hommage
Liefhebbers van David Bowie werden uitgenodigd om verhalen en ervaringen op informele wijze met elkaar te delen, al dan niet voorzien van persoonlijke verzamelingen en memorabilia. Het publiek kon de theatervoorstelling van Sven Ratzke bezoeken, luisteren naar muziek, films en een documentaire bekijken, een lezing en een concertregistratie bijwonen, meedoen aan een popquiz of getuige zijn van een live-uitzending op Stadsomroep Schiedam. 

Met zijn allen naar Groningen
Nu is er op 10 februari 2016 ook een georganiseerde reis naar Groningen voor de tentoonstelling over David Bowie in het Groninger Museum. Inschrijven is nog mogelijk tot en met vrijdag 29 januari 2016 via het bespreekbureau van Theater aan de Schie, telefoonnummer (010) 2 467 467.

 

 

 

 Gerelateerd