Meer crowdfunding nodig voor Schiedams Boekhuis

12-01-2016 Home Redactie

SCHIEDAM – Het Schiedams Boekhuis moet een permanente winkel worden, maar er moet echter nog veel gebeuren om het voortbestaan te realiseren. Investeerders hebben tot nu toe ruim € 16.500 euro bij elkaar gebracht, maar er is nog meer geld nodig.

Het Schiedams Boekhuis is een boekhandel in oprichting die een groot assortiment nieuwe en tweedehands boeken, cadeauartikelen en ramsj wil aanbieden. Klanten zullen in de winkel online hun boeken kunnen bestellen en het is ook de opzet om evenementen te gaan organiseren. Een van die evenementen is op 23 januari van 12.00 tot 16.00 uur. Naast de nieuwjaarsreceptie kan men tegen een vergoeding boeken laten taxeren door Arie Molendijk van Molendijk Boeken uit Rotterdam. Het eigenlijke doel is om € 40.000 binnen te halen voor financiering van onder meer de voorraad en digitale diensten. Hoe meer geld er bóven de 20.000 euro wordt binnengehaald, hoe groter de kans dat de overige financiering middels andere kanalen kan worden gerealiseerd. De teller staat nu op ruim € 16.500.

Investeren
Er zijn verschillende mogelijkheden om te investeren. Alle verkopen in de nu nog tijdelijke zaak komen de definitieve winkel ten goede, en wie dat wil kan een bedrag doneren. Een andere mogelijkheid is een waardebon voor een winkeltegoed te kopen, met een zelf te bepalen waarde en een rendement van 10%, te besteden vanaf juni 2016.

Ondertussen breidt Annette Jongen het assortiment geleidelijk uit en nam recent de boekenkasten en tafels van Boekhandel Van Leeuwen over.

Informatie
In de winkel op de Hoogstraat 106 is een informatiestand ingericht. Het bedrijfsplan ligt daar ter inzage, evenals kopieën van de overeenkomsten. Belangstellenden kunnen direct een waardebon kopen.

 


Gerelateerd