Schiedamse ambtenaren zweten voor het goede doel

15-12-2015 Home Redactie

SCHIEDAM – Koffiekopjes maakten plaats voor sportdrankjes en vergadertafels werden vervangen door zeventien spinningfietsen. De Hagazaal in het Schiedamse stadskantoor was op dinsdag een keer niet het decor voor een gemeenteraadsvergadering, maar werkten de ambtenaren zich hier een keer op andere wijze in het zweet. 

Twee uur lang fietsten zeventien ambtenaren om geld op te halen voor Serious City en de vijf goede doelen die zij steunt. “Enkele collega’s die nog nooit op een spinningfiets hebben gezeten, zijn na een uur afgestapt, maar de rest heeft de volle twee uur gefietst”, vertelt Ronald Ultee, manager evenementen bij de gemeente Schiedam. Hij deed eerder een oproep aan zijn collega-ambtenaren om zich aan te melden voor de actie, die vorig jaar ook plaatsvond onder de titel Serious Ambtenaar. De opbrengst was toen 1700 euro, maar Ultee verwacht dat het dit jaar wel minder zal zijn: “Toen fietsten er meer mensen mee, dus ik ga ervan uit dat we dat bedrag niet evenaren.”

Feestelijke bekendmaking
Hoeveel er is opgehaald met de spinningactie is nu nog niet duidelijk; de verwachting is dat de ambtenaren eind deze week het sponsorgeld hebben geïnd bij familie, vrienden, kennissen en collega’s. Het totaalbedrag dat wordt opgehaald met de verschillende acties wordt dan op donderdag 24 december op feestelijke wijze bekendgemaakt bij Winterland Schiedam. “We hebben grote cheques waar we het bedrag op schrijven en alle goede doelen zijn uitgenodigd om deze in ontvangst te komen nemen.” Vier van de vijf goede doelen zullen aanwezig zijn, alleen 3FM kan helaas niet langskomen.

Andere opzet
De opzet van Serious City is dit jaar ook anders: in plaats van de opbrengst volledig aan Serious Request schenken, heeft de gemeente dit jaar vijf goede doelen die allen twintig procent van de opbrengst ontvangen: Stichting Net Niet Genoeg, Stichting Elivia, Stichting 1-2-3 en stichting Jarige Job. “Met enige regelmaat kregen we de vraag waarom al het opgehaalde geld naar het buitenland moet, terwijl er zoveel lokale goede doelen zijn. Naar aanleiding van die feedback hebben we een selectie gemaakt en deze vier benaderd.”

Voor volgend jaar heeft Ultee het plan om Schiedammers meer te betrekken bij Serious City. Inwoners kunnen dan een lokaal goed doel voordragen dat het verdient om gesteund te worden, waarna via een poll iedereen mag stemmen.  

Gerelateerd