Taxateur Arie Molendijk komt naar Schiedam

19-01-2016 Home Redactie

SCHIEDAM – De bekende boekentaxateur Arie Molendijk komt naar Schiedam. Zaterdag 23 januari, tussen 12.00 uur en 16.00 uur, kan het publiek met hun oude boeken, bijbels, albums, handschriften, ansichtkaarten en documenten terecht in het Schiedams Boekhuis. 'Tussen Parel & Pulp' is het eerste evenement dat het Schiedams Boekhuis organiseert, waarvan hopelijk nog vele zullen volgen.  

Op zijn verjaardag op 19 december jl. vierde Molendijk naast zijn geboortedag ook zijn jubileum als taxateur, met 1500 taxatiedagen achter de rug. De Rotterdammer organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in het land, waaronder de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. 

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. 

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt. 

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken. 


Gerelateerd