Oud-Schiedammer en -wethouder Bernard Duimel overleden

27-08-2018 In memoriam Redactie

Beeld: RTV Oost


DEVENTER – In zijn woonplaats Deventer is gisteren Bernard Duimel op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was ernstig ziek.

Duimel werd geboren in Schiedam en was van 1974 tot 1988 wethouder in Deventer. “In het laatste kwart van de twintigste eeuw is hij veruit de meest markante en bepalende wethouder van de stad geweest”, zegt een huidige wethouder van de koekstad. De stad herinnert hem vooral als recalcitrant politicus, die er als wethouder namens de PvdA mede voor zorgde dat het eeuwenoude Noordenbergkwartier van Deventer is behouden; Duimel wist de verantwoordelijke minister te overtuigen om stadsherstel te financieren.

Duimel vertrok voor zijn werk als drukker naar Deventer. Hij bekleedde er verschillende bestuursfuncties, onder meer bij de Raad van Kerken, VVV Deventer, de Oranjevereniging en erfgoedorganisatie Heemschut. Iemand met wie hij veel samenwerkte noemt hem 'een man die ging voor wat hij wilde; behoud van de historie'. “Een bijzonder markante persoonlijkheid die soms ook wel op andermans tenen ging staan bij besluitvormingen of beïnvloeden van besluiten. Duimel liet zich niet onbesproken bij vele zaken die Deventer hebben gemaakt zoals de stad nu is."

Gerelateerd