'Schiedams glorie in de hete woestijn'

03-06-2017 Nieuws Redactie

'Schiedams glorie in de hete woestijn'Over twee pagina's in het AD een impressie van de tropische reuzenklus in uitvoering

SCHIEDAM - Het Algemeen Dagblad brengt vandaag onder de titel 'Schiedams glorie in de hete woestijn' een artikel over het reuzenrad dat wordt gebouwd in Dubai.

Het Schiedamse ingenieursbureau KCI ontwierp het reuzenrad. De krant spreekt met directeur Marc Groenendijk, die maar wat trots is op zijn werk. "Waarom er 192 staalkabels in het rad zitten? Nou, omdat wij dat hebben bedacht!"

Het rad, Ain Dubai kost ongeveer tweehonderd miljoen euro. Het wordt hoger dan tweehonderd meter, weegt tienduizend ton, krijgt 48 capsules die ieder veertig mensen kunnen meenemen op een toer die drie kwartier duurt. De as weegt 1800 ton en moest 130 meter hoog gehesen worden tussen de vier poten die door Mammoet op zijn plaats gezet zijn. In 2019 moeten de eerste gasten van de minstens één miljoen die jaarlijks verwacht worden in de gondels kunnen stappen voor een ervaring die een leven bijblijft.

Het AD vertelt er alles over in de krant van vandaag.

ps. Na plaatsing is in dit artikel het woord 'gulden' vervangen door 'euro'.

Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date