Categorieën

Service

Aanleg glasvezel klaar

Aanleg glasvezel klaar
Nieuws

Aanleg glasvezel klaar

  • Redactie
  • 28-05-2015
  • Nieuws
Aanleg glasvezel klaar

SCHIEDAM - Het glasvezelnetwerk in Schiedam is klaar. CIF, dat het netwerk aanlegt, laat dit weten. Morgen wordt symbolisch de laatste van de 37.000 aansluitingen aangelegd.

Het gespecialiseerde internetportaal Glasvezel.nu brengt het nieuws over het Schiedamse glasvezelnet naar buiten. Met de aanleg van de 37 duizendste aansluiting komt een eind aan de werkzaamheden die ongeveer anderhalf jaar hebben geduurd. Volgens CIF Schiedam is de aanleg succesvol verlopen. Ruim 96 procent van de 39.000 woningen in Schiedam is door CIF voorzien van een gratis glasvezelaansluiting.

In juni 2013 werd een convenant met de gemeente Schiedam getekend, waarna Glasvezel Netwerk Schiedam (GNS) kon beginnen met de aanleg. GNS is een samenwerking tussen BAM Infra Telecom en Van Gelder Telecom.

Kabelaanbieder Caiway is enkele maanden geleden als eerste provider op het netwerk gestart met het aanbieden van televisie, internet en telefonie. Inmiddels is ook provider Fiber NL actief op het glasvezelnetwerk van CIF.