Achter de voordeur kijken bij 45 bedrijven

17-05-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Zo'n 45 bedrijven in het Waterweggebied doen mee aan Waterweg Werkt! Zaterdag over een week zetten zij hun bedrijfspoorten en -deuren open om in inwoners van de drie steden en andere geïnteresseerden te vertellen over wat zij doen en waarom.

Er zijn rondleidingen en andere activiteiten als workshops en proeverijen voor jong en oud. Of je nu gewoon nieuwsgierig bent, een leuk uitje zoekt voor het hele gezin of op zoek bent naar een stageplaats: iedereen is welkom.

Food, havens, techniek en fun. Tijdens Waterweg Werkt! valt er veel te kijken, proeven en te beleven, aldus de organisatoren - de Maassluise ondernemersvereniging MOVe, IKV Ondernemend Vlaardingen, Stichting Promotie Schiedam en de TechNetkringNWN. "Vooral als je jong bent en je nog niet precies weet welke studierichting je straks wilt kiezen, is dit dé gelegenheid om samen met je ouders achter de bedrijfspoorten te kijken", stellen zij. "Je kunt je licht opsteken over verschillende beroepen, maar ook kennismaken met de mensen die in de havens en techniek werken. Dit is je kans om te ontdekken waar je toekomst ligt! Verschillende deelnemers hebben banen en stageplekken beschikbaar, waarover je direct kunt praten."
 
De meeste bedrijven zijn tussen tien en vier geopend. Het 'officiële' startmoment is om tien uur bij Hatenboer-Water in Schiedam. Daar vindt ook een rondleiding plaats. Een aantal bedrijven hanteert vaste rondleidingtijden, waarvoor je je vooraf moet inschrijven via de website. Vanaf vrijdag aanstaande is de Waterweg Werkt-app  te downloaden, waarmee heel eenvoudig een route te plannen valt. Diezelfde informatie is op de website te vinden.Gerelateerd