Anthony van Duyn: ‘Ik kon niet anders’

07-11-2017 Nieuws Kor Kegel

SCHIEDAM – Ineens was de accu leeg. Anthony van Duyn had maandenlang niets anders kunnen doen dan café ’t Sterretje uit te baten. “Ik heb al die tijd niet eens kans gezien mijn kinderen te bezoeken”, zegt hij, tamelijk teleurgesteld dat hij ’t Sterretje niet binnen de gegeven tijd tot een succes kon maken.

Hij heeft vrienden gemaakt. Veel stamgasten heeft hij in zijn hart gesloten. Er bevinden zich invloedrijke Schiedammers onder. “Fantastische mensen die goed nadenken over wat er nodig is in de Schiedamse binnenstad.”

Mede daarom spijt het hem zeer om de sleutels ingeleverd te moeten hebben bij de Dennenborgh Group in Bilthoven, eigenaar van het gebouw op de hoek van de Rotterdamsedijk en de Buitenhavenweg.

“Ik ben te optimistisch geweest. Ik had gedacht ’t Sterretje binnen een paar maanden tot zijn oude grandeur te kunnen brengen. Het is een café met een formidabele geschiedenis. Je zou er echt een boek over kunnen schrijven. Natuurlijk wel door iemand die er als stamgast kwam. Ik heb werkelijk gehoopt dat ik op basis van die oude cultuur de Schiedammers weer massaal naar ’t Sterretje kon trekken. Maar misschien was ik in mijn enthousiasme te naïef.”

“Ik kon niet anders”, zegt hij. “Ik moest de stekker eruit trekken. Als ik was doorgegaan, had het me opgebroken. Maar ik heb ook goed nieuws. Komende week zijn er gesprekken tussen serieuze belangstellenden en de Dennenborgh Group. Ik heb de contacten kunnen leggen met het oog op het voortbestaan van de zaak.”

Het spijt Anthony van Duyn afscheid te moeten nemen van ’t Sterretje. In januari kwam hij erin, later verrichtte burgemeester Cor Lamers de officiële heropening van proeflokaal ’t Sterretje aan de Buitenhavenweg 180.

Gerelateerd