Bedrijven boven spoorlijn kunnen hun grond kopen

12-06-2017 Nieuws Redactie

Bedrijven boven spoorlijn kunnen hun grond kopenJe gaat je bedrijf inrichten. Maar dat is veel plezieriger als de grond van jou is

SCHIEDAM – Hoewel het de Schiedamse politiek niet helemaal duidelijk is om hoeveel bedrijven het gaat, krijgen alle bedrijven ‘boven de spoorlijn’ de mogelijkheid om de grond waarop ze zitten in eigendom te verwerven. Het gaat dan om de bedrijven in Schiedam-Noord die nu hun terrein in erfpacht hebben.  

De fractie van GemeenteBelangen Schiedam had hier vragen over gesteld. De fractie is van mening dat veel bedrijven Schiedam links laten liggen, omdat zij niet voelen voor een erfpachtconstructie. Een beetje ondernemer kiest voor eigen grond, maar dan moet dat wel mogelijk zijn, vindt GemeenteBelangen.  

Onlangs paste het gemeentebestuur het grondbeleid aan. Er werd een versoepeling aangekondigd. Bedrijven die de erfpacht willen afkopen krijgen wel met een paar voorwaarden  te maken, zoals de vraag of ze in hun bedrijventerrein een toegevoegde waarde hebben (maatschappelijk ondernemen) en of ze een duurzaam beleid hebben.

Reacties