Categorieën

Service

Betalingsuitstel DA-drogisten

Betalingsuitstel DA-drogisten
Nieuws

Betalingsuitstel DA-drogisten

  • Redactie
  • 23-12-2015
  • Nieuws
Betalingsuitstel DA-drogisten

De vestiging van DA in Hof van Spaland


SCHIEDAM / AMSTERDAM - Het is een complete rampdag voor de Nederlandse detailhandel. Zojuist werd bekend dat ook drogisterijketen DA uitstel van betaling heeft gekregen. De rechtbank Amsterdam honoreerde het verzoek hiertoe van de DA.

Gisteren kondigde Macintosh (met de schoenenwinkels Scapino, Manfield, Invito en Dolcis) aan niet langer aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Vanmorgen bleek dat V&D een zelfde lot beschoren is.

Ook voor de Drogisten Associatie, met een hoofdkantoor en distributiecentrum in Zwolle, dreigt een bankroet.

Schiedam kent één vestiging van de drogisterijformule, in de Hof van Spaland. Het gaat om een franchisevestiging, eigendom van Saskia Pegels. Zij stelt vanmiddag in een korte verklaring - de kerststress, net wat u zegt - dat de problemen bij DA Retailgroep geen consequenties hebben voor haar winkel. Pegels verwacht de activiteiten de komende tijd door te kunnen zetten zoals te doen gebruikelijk. In een drukke winkel vanmiddag meldt zij ook al enige tijd te werken aan 'plan B'. 

DA kent een relatief klein deel eigen vestigingen. Wat in het algemeen de consequenties van een uitstel van betaling van een franchisegever zijn voor franchisenemers, is moeilijk te doorgronden.