Brood schaars bij Albert Heijn

28-11-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het zal voor de mensen die hun brood kopen bij Albert Heijn, vandaag nog even zoeken zijn of hun tarwebruin of maisbrood in de schappen ligt. Door een brand bij een toeleverancier heeft de supermarktketen moeite om aan de vraag te voldoen.

Zondagnacht woedde er brand op de fabriek van Bakkersland in de Spaanse Polder. Daar wordt het brood gebakken voor zo'n honderdvijftig afnemende supermarkten in de regio. Maar gisteren en vandaag dus even niet. Na de brand in de stroominstallatie - die snel werd geblust - konden de bakkers naar huis. Hoe lang de fabriek buiten gebruik zal zijn is nog niet bekend.

De winkelondernemers en -bedrijfsleiders van met name AH, roepen nu al hun creativiteit in om het brood voor de klanten van elders te kunnen betrekken. Vaak bakken winkeliers zelf ook brood, dat kan enige soelaas bieden. Ook kan brood van elders worden betrokken. Dat kan ook van een van de andere vestigingen van Bakkersland zijn. Hoe dat vandaag uitpakt is vooralsnog onbekend. Of er brood-naar-smaak te vinden is in de drie Schiedamse Albert Heijns moet dus blijken voor wie dadelijk boodschappen gaat doen.


Gerelateerd