Brug over Spuihaven kan nog wel even duren

28-04-2017 Nieuws Kor Kegel

Op de voorgrond de Nieuwe Maas, links de Spuihaven. Hier zouden werknemers aan de Havenstraat veel baat hebben bij een bruggetje, als zij straks met de Waterbus aankomen op de Maasboulevard

SCHIEDAM – Een voetgangersbrug over de Spuihaven zal er bepaald niet morgen of overmorgen zijn. Er is wel de wens om een verbinding te maken tussen de halte van de Waterbus aan de Maasboulevard en het industriegebied aan weerszijden van de Havenstraat, maar er “zijn momenteel geen middelen voor”, zo is onlangs vastgesteld tijdens overleg tussen de gemeente Schiedam en het bedrijfsleven.  

Een strategische voetgangersverbinding tussen de Waterbus en de Havenstraat staat wel in het programma van eisen, maar maakt geen deel uit van het plan om de Havenstraat te reconstrueren. Ook daarom is de brug iets voor de langere termijn. Dus het is nog helemaal niet duidelijk of de brug komt ter hoogte van Jachtclub Schiedam of watersportvereniging De Nieuwe Waterweg. Het meest zuidelijk, dat lijkt wel het meest logisch, omdat dan geen enkele werknemer aan de Havenstraat van en naar de Waterbus hoeft om te lopen.
Bij het overleg met de gemeente waren de bedrijven Wártsilá, Linde Gas Benelux en Palfinger Marine Europe vertegenwoordigd.  

Onlangs pleitte voorzitter Gerard Tijsmans van de bewonersvereniging Schiedam-West voor een voet- en fietsbrug over de Vijfsluizerhaven tussen de Beneluxtunnel en het bedrijventerrein Vijfsluizen. Dat was om vergelijkbare redenen, namelijk om het woon-werkverkeer te bekorten.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date