Categorieën

Service

Caiway opent tijdelijke winkel

Caiway opent tijdelijke winkel
Nieuws

Caiway opent tijdelijke winkel

  • Redactie
  • 19-08-2015
  • Nieuws
Caiway opent tijdelijke winkel

SCHIEDAM - Caiway opent een tijdelijke winkel in Schiedam. Het pand Rotterdamsedijk 439a wordt de hele maand september 'pop up store'.

De aanbieder van tv, internet en telefonie in onder meer Schiedam, wil met de winkel een impuls geven aan de verkoop van nieuwe diensten als interactieve tv en internet via de glasvezelkabel. Een maand lang kunnen Schiedammers die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van deze diensten, of aanschaf ervan overwegen, zich er laten informeren. “Mensen kunnen ook ervaren wat de verschillen zijn”, vertelt Massela Post van Caiway. “In de winkel hebben we twee abonnementen, eentje via DSL en eentje via glasvezel. Als je een betaalfilm in HD-kwaliteit van pakweg 9000 MB wil downloaden, ben je via een DLS verbinding van 20 Mbit/s een uur bezig; via een glasvezelverbinding van 500 Mbit/sBit duurt dat een paar minuten.” Ze benadrukt daarbij dat de kracht van een glasvezel nu juist is dat er geen verlies optreedt in de kabel zelf, en dat de snelheid waarmee een signaal vanuit de centrale wordt verstuurd, dus ook praktisch de snelheid is waarmee deze de woning binnenkomt. Caiway kan zodoende de snelheid die het levert, garanderen. Ook tv-beeld via glasvezel en via DSL zal in de winkel te vergelijken zijn.

De winkel moet niet gezien worden als een voorbode van een nieuwe 'echte' winkel van Caiway, zoals die tot een jaar of vier geleden gevestigd was op de hoek van de Hoogstraat en de Korte Dam, aldus Post. “We zien dit echt als een manier om mensen te informeren over ontwikkelingen die nu actueel zijn.” In oktober moeten Schiedammers daarvoor dan weer naar de winkel in Naaldwijk.

Caiway heeft in Schiedam ongeveer dertigduizend huishoudens als klant. Het aantal mensen dat een glasvezelverbinding in huis heeft er 'erg hoog': “Zo'n vijf procent van de huizen heeft er geen”, aldus de woordvoerster.