Categorieën

Service

Charles Vögele failliet

Charles Vögele failliet
Winkelen

Charles Vögele failliet

  • Redactie
  • 29-01-2017
  • Winkelen
Charles Vögele failliet
SCHIEDAM - Opnieuw gaat een winkelketen over de kop. De directie van Charles Vögele Nederland heeft het faillissement aangevraagd voor de 95 modewinkels van het Zwitserse concern. In Schiedam heeft Charles Vögele een filiaal in de Hof van Spaland.

De rechtbank van Amsterdam heeft het faillissement verleend en twee curatoren aangewezen die de onderneming tijdens de afwikkeling van het faillissement leiden. Zij houden de winkels voorlopig open voor de uitverkoop van voorraden. Ook gaan zij kijken of er mogelijkheden zijn voor een doorstart. "Het hele bedrijf wordt lastig, maar voor grotere vestigingen op plekken waar veel publiek komt, is mogelijk wel belangstelling'', aldus een woordvoerder.

Charles Vögele is sinds 1999 actief in Nederland. Er werken circa zevenhonderd mensen in de winkels en op het hoofdkantoor in Breukelen. Een faillissement was onvermijdelijk nadat het moederbedrijf de geldkraan had dichtgedraaid. Eind vorig jaar gebeurde hetzelfde met de winkels van Charles Vögele in België. Er is de afgelopen maanden tevergeefs gezocht naar een koper van de Nederlandse keten.

Charles Vögele, met in Europa 760 winkels en ruim 6.300 werknemers (cijfers van medio 2016), kwam eind vorig jaar in handen van het Italiaanse consortium Sempione Retail AG. Dat concentreert zich op de markten in Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Door de verkoopactiviteiten in Nederland, België en Duitsland haalde de nieuwe eigenaar een streep, Voor de Duitse Charles Vögele-winkels is recentelijk een koper gevonden.