Categorieën

Service

Crowdfunding Schiedams Boekhuis mislukt

Crowdfunding Schiedams Boekhuis mislukt
Nieuws

Crowdfunding Schiedams Boekhuis mislukt

  • Redactie
  • 12-11-2015
  • Nieuws
Crowdfunding Schiedams Boekhuis mislukt

SCHIEDAM - De crowdfunding voor Het Schiedams Boekhuis is mislukt. Crowd About Now, de organisatie die de geldinzameling technisch mogelijk maakt, geeft initiatiefneemster Annette Jongen niet langer de gelegenheid om donateurs mee te krijgen in haar gewijzigde plannen.

Het werd Jongen gaandeweg de campagne, die op 5 augustus begon, duidelijk dat het gewenste streefbedrag van veertigduizend euro, niet zou worden gehaald. Binnen de regels van de crowdfunding bleek er de mogelijkheid dat streefbedrag naar beneden bij te stellen. Het plan voor de boekwinkel zou dan of in afgeslankte vorm gerealiseerd moeten worden, of er zou een externe investeerder in het gat moeten springen.

Voorwaarde voor het veranderen van het streefbedrag was wel dat alle donateurs akkoord moesten gaan met de gewijzigde gang van zaken. Van de 105 investeerders bleek na een ruime week in drie gevallen geen toestemming te krijgen. Eentje was niet akkoord, twee deelnemers bleken onvindbaar. “Een van die twee is op vakantie, begreep ik via-via", aldus Jongen. "Als het bij een weigering was gebleven, hadden we met die donateur om de tafel kunnen gaan zitten om een oplossing te vinden. Met niet-reageerders is dat onmogelijk."

Omdat Crowd About Now aan wettelijke regelgeving is gebonden, kan het niet anders dan per heden alle investeerders hun volledige inleg retourneren.

Jongen geeft haar plannen nog niet op. De boekhandel op de Hoogstraat is een feit, zij het zonder investering in nieuwe boeken. “Volgende week ga ik met mijn coach in overleg op welke manier we de haalbaarheid van een definitieve start kunnen aanvliegen." Door middel van een beperkte (nieuwe) crowdfund-actie, door het gesprek met de eerdere investeerders aan te gaan of middels een externe bedrijfsfinanciering of investeerder. Nu dankt Jongen ieder die haar met raad en daad steunde.