Damen neemt Keppel Verolme over

10-04-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Damen Shipyards neemt Keppel Verolme over.

De Damengroep, eigenaar van de scheepsreparatiewerf in Schiedam, bereikte daarover overeenstemming met Keppel Offshore & Marine. De overname (het voornemen daartoe) is vandaag aangemeld bij de Nederlandse Autoriteit voor Consument en Markt.

Met de overname van de Verolmewerf versterkt Damen naar eigen zeggen zijn reparatie- en conversie-activiteiten. De Verolmewerf is sinds 1957 actief in het Botlekgebied in de haven van Rotterdam. De werf heeft drie gegraven dokken, een kadecapaciteit van meer dan achttienhonderd meter en ongeveeer 250 personeelsleden. Het grootste dok is negentig meter breed en 405 meter lang. Met name deze faciliteit geeft Damen de capaciteit om de grootste maritieme objecten te kunnen dokken.

Het dok van Damen Shiprepair Rotterdam in Schiedam (46 meter breed bij 307 meter lang) is op dit moment het grootste dok binnen Damen in Nederland. Damen gaat met de huidige personele bezetting van de Verolmewerf de activiteiten in de Botlek voortzetten.

Met de aanwinst heeft Damen vier grote reparatiewerven in de nabijheid van de Rotterdamse haven. De werven zullen nauw samenwerken en van elkaars expertise gebruikmaken. Daarnaast zullen zij de synergievoordelen verder ontwikkelen en gezamenlijk optrekken richting de markt en daardoor efficiënter en concurrerender zijn.

De overnemende en verkopende partij willen voor de zomer de overname definitief maken.


Gerelateerd