De Koffer biedt etalage in grotere winkel

10-08-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Drie keer zo veel ruimte. Dat is de eenvoudige reden waarom 'De Koffer' is verhuisd op de Hoogstraat. Van nummer 84 naar nummer 94.

Joke Loehr begon ruim twee jaar geleden min of meer uit hobby een winkel in tweedehandskleding, tassen, schoenen en sieraden. En oh ja, ook nog wat curiosa. "We (ze met een vriendin die haar regelmatig bijstaat) hadden al jarenlang de wens om een winkel te hebben." Op gegeven moment moet je dan gewoon handelen.

Al die tijd heeft de onderneemster - want dat werd ze toch gaandeweg! - gedacht aan een andere mogelijkheid om in de winkel aan de Schiedammers te laten zien: de producten van de creatieve hobby's van Schiedammers en anderen. Zelf dingen maken en daar afnemers voor vinden, het hangt in de lucht, denk bijvoorbeeld aan de Swan Markten die op veel plaatsen worden gehouden. Binnenkort wordt even verderop op de Hoogstraat de winkel Jouw Marktplaats geopend. Volgens Loehr mikt De Koffer echt op het tonen van handwerk van exposanten en zal ze 'zolderopruimingen' vermijden.

"Voor dertig euro per maand kan iemand een plank vullen. We hebben ondertussen zes planken verhuurd", aldus Loehr. Drie met sieraden naar eigen ontwerp, eentje met houten figuren, met zelfgemaakte kleding en met boetseerwerken.

Verder kan het winkelend publiek ook de kelder van De Koffer induiken om daar een keus te maken uit de vintage kleinmeubelen. En om nog een 'leuk' element van de nieuwe winkel onder de aandacht te brengen: "De Koffer kan ook geboekt worden door vriendinnenclubjes om samen in een ongedwongen sfeer kleding te passen. Voor de inwendige mensen zorgen wij dan." Zo'n avond kan ook het karakter krijgen van een workshop, bijvoorbeeld samen armbanden of ringen maken.


Gerelateerd