De Kuyper en Fiorito samen in limoncelloverkoop

16-12-2017 Nieuws Redactie

Franco en Benno Fiorito met de belangrijkste grondstof van hun producten: citroenen. Foto: Fiorito

SCHIEDAM - Drankenproducent De Kuyper en Fiorito Limoncello starten komend jaar een strategische samenwerking. Die behelst de distributie van de ambachtelijk gemaakte limoncello van de 'Nederlandse' producent Fiorito.
 
De Kuyper zal vanaf maart fungeren als officiële distributeur van het werk en zal de limoncellomaker bijstaan in het opbouwen van distributiekanalen in onder meer de Verenigde Staten en andere landen in Europa en Azië. 

Fiorito is een jongensdroom die is uitgekomen, van  de Amsterdamse broers Benno en Franco Fiorito. "Na een bezoek aan onze familie in Sicilië begonnen we thuis in de keuken met het maken van ambachtelijke, handgemaakte limoncello van biologische citroenen, op basis van een oud familierecept. Aanvankelijk als hobby, maar dit veranderde toen we in 2011 een zilveren medaille op de International Wine & Spirits Competition wonnen". vertellen zij er zelf over.

Daarna groeide hun onderneming snel. De broers Fiorito zegden hun banen op en begonnen een florerend bedrijf. Ze maken nu dranken als Fiorito Limoncello, Fiorito Lemon Infused Rum en Li Limoncellow, Mandarinello en Elderflower.

Gerelateerd
Reacties