Categorieën

Service

DON Opleiding stoomt chauffeurs klaar voor Stroomopwaarts

DON Opleiding stoomt chauffeurs klaar voor Stroomopwaarts
Nieuws

DON Opleiding stoomt chauffeurs klaar voor Stroomopwaarts

  • Redactie
  • 31-10-2016
  • Nieuws
DON Opleiding stoomt chauffeurs klaar voor Stroomopwaarts

Desiree Curfs en Marco Don

SCHIEDAM - Stroomopwaarts en DON Opleidingen gaan samen vrachtwagenchauffeurs scholen.

Chauffeurs zijn momenteel gewild op de arbeidsmarkt; Stroomopwaarts ondersteunt mensen uit de Waterweg-regio om zich klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

De samenwerking speelt hier op in en biedt werkzoekenden uit het bestand van Stroomopwaarts de mogelijkheid een leer-werk traject te volgen en daarmee hun kans op betaald werk te vergroten. “Een opleiding die aansluit op de arbeidsmarkt is daarbij essentieel”, volgens Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts.

In de leer-werktrajecten doen deelnemers beroepsgerichte kennis en vaardigheden op. De mobiliteitssector vraagt om professionele mensen die de vereiste diploma’s hebben. Daarom wordt de opleiding tot vrachtwagenchauffeur afgerond met een rijbewijs C met code 95 en bestuurderskaart. Ook gaan deelnemers op werkstage en kunnen zij na het behalen het diploma zeker voor een jaar bij een werkgever aan de slag in een betaalde baan voor 32 uur per week.

Marco Don, directeur DON Opleidingen, legt uit: “De arbeidsmarkt trekt weer aan, met name in de transportsector waar mooie kansen liggen." DON Opleidingen heeft volgens hem een brugfunctie tussen de deelnemer en een werkgever. Door chauffeurs goed op te leiden en door zijn contacten in de transportsector. "dDoor de samenwerking met Stroomopwaarts en het bedrijfsleven staan we klaar om gezamenlijk de aantrekkende arbeidsmarkt op te gaan.”

In totaal starten twaalf mensen met de opleiding voor vrachtwagenchauffeur. De selectie en aanmelding van deelnemers wordt door Stroomopwaarts verzorgd. De opleiding tot chauffeur vraagt om gemotiveerde kandidaten, die geschikt zijn voor dit veeleisende beroep. Dan gaat het niet alleen over de basisvoorwaarden zoals een rijbewijs B en voldoende rijervaring, maar bijvoorbeeld ook over goede communicatievaardigheden.