Drastische stap Caiway om mailproblemen te stoppen

20-10-2016 Nieuws Redactie

NAALDWIJK - Caiway neemt een drastische stap om de problemen met het e-mailverkeer op te lossen. De internetprovider staakt pogingen om de apparatuur opnieuw goed aan de praat te krijgen; in plaats daarvan vervangt het een deel van zijn installatie.

Sinds afgelopen donderdagmiddag kampen klanten die gebruikmaken van het @caiway.nl, @kabelfoon.nl of @caiw.nl e-mailadres met hortend en stotend berichtenverkeer. De aanbieder had naar eigen zeggen te maken met 'een reeks van verschillende technische problemen als gevolg van een defect in één van de harddisks'. "Helaas hebben we dit niet direct kunnen oplossen." Caiway kiest daarom voor de drastische aanpak. "We vervangen de gehele technische opslag van het e-mailplatform." Aan deze slag wordt nu met man en macht gewerkt, aldus de provider.

Het bedrijf benadrukt dat er geen e-mailberichten van klanten verloren zijn gegaan. Tijdens de werkzaamheden kunnen klanten gewoon berichten verzenden en ontvangen. E-mailberichten worden deze week nog steeds op een controleerde manier afgeleverd. "Voor klanten die actief gebruikmaken van een Caiway e-mailadres eindigend op .nl betekent diit dat het binnenhalen van berichten trager gaat dan normaal", aldus Caiway. "Stapsgewijs wordt het nieuwe e-mailplatform in gebruik genomen en neemt de vertraging geleidelijk af."

Als geste biedt Caiway zijn klanten dit weekend gratis de mogelijkheid naar FOX Sports Eredivisie1 te kijken (dit weekend: Feyenoord – Ajax!). Alle internetklanten van Caiway zijn vandaag per e-mail hierover geïnformeerd, aldus het bedrijf.


Gerelateerd