Drukte bij Irado

15-05-2015 Nieuws Ted Konings

SCHIEDAM - Vrijdag 15 mei, vandaag, was een drukke dag op het afvalbrengstation van Irado. De dag na Hemelvaartsdag betekende voor veel Schiedammers het wegbrengen van spullen die zij gisteren tot afval hadden bestempeld: tuinafval, bouw- en timmerrestanten of overvloed van de opgeruimde zolder.
In de loop van de ochtend werd het steeds drukker op het station aan de Fokkerstraat. Dat leidde tot enige wachttijd aan de poort en vervolgens bij het oprijden van het afvalpark. Veel mensen liepen tegelijk van container naar container om op een verantwoorde manier van hun overtollig goed af te komen. Van de bak voor verlijmd hout, naar die voor metalen of kunststof. En weer terug, want bij het volproppen van de auto is allicht niet erg systematisch te werk gegaan. Verderop het klein chemisch afval, de matrassen, de elektrische apparaten, het glas en het textiel.
Later op de dag, toen ieder verlangde naar de zon in de tuin of op het terras, werd het stiller. Volgens Irado-directeur André Hertog kan het op een dag als vandaag goed dat er tegen de vierhonderd mensen hun restanten van een goed leven naar het afvalstation hebben gebracht. Het milieu is er blij mee.

Gerelateerd