Fontijne met Hermit Gin in de prijzen

07-09-2016 Nieuws Redactie

Leo Fontijne met zijn 'licht zilte' Hermit Gin

VLAARDINGEN – Hij heeft inmiddels meer medailles gewonnen dan menig Nederlands Olympisch sporter: Leo Fontijne, eigenaar van distilleerderij Van Toor in Vlaardingen, aan de Maassluissedijk. En Schiedammer.

Met één van zijn laatste producten, 'Hermit Gin', heeft hij bij het concours 'The Gin Masters' in Londen, goud gewonnen. Op een ander concours, ook in de Engelse hoofdstad, de 'International Wine & Spirit Competition', viel Hermit Gin onlangs ook al in de prijzen: brons in de competitie voor het drankje zelf, zilver voor de combinatie ervan in een gin-tonic en ook nog eens zilver voor de uitstraling van de verpakking.

"VL92 Gin was al enige jaren geleden onderscheiden met goud in de Verenigde Staten, maar nu valt Hermit Gin ook in de prijzen’’, aldus Fontijne. Hij herinnert zich nog goed hoe hij op 2 januari 2015 aan de slag ging voor Hermit Gin, "Heel de wereld lag uit te buiken, maar wij waren aan het werk." De ontwikkeling van een gin met zeewater ging zeker niet zonder slag of stoot. In mei 2015 gingen de eerste flesjes uit de distilleerderij.

Hermit Gin smaakt zacht en 'licht zilt'. "Er zit veel sinaasappel en een vleugje water uit de Oosterschelde in’’, aldus Fontijne. Alles natuurlijk gezuiverd, de nieuwe R/O ((Reversed osmose water)-installatie draait volle toeren. "Het water dat ik voor mijn dranken gebruik is echt puur. Alle eventuele verontreinigingen, zoals laatst in het nieuws over pesticiden en dergelijke in ons drinkwater, zijn eruit. Ik wil echt gezonde producten leveren, natuurlijk zonder toegevoegde geur- en smaakstoffen’’. Het is hem weer gelukt !


Gerelateerd