Het kan verkeren: van een vervelende diefstal tot een gaaf evenement

03-05-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Nadine Kerseboom van het Visgilde in de Hof van Spaland en Rotterdammer John Hijnen organiseren samen een benefietloop voor stichting Kinderarmoede. Met een bijzonder loopevenement moet op 10 juni het verlies van een gestolen collectebus voor de armoedebestrijders ruimschoots worden goedgemaakt.

Vorige week plaatsten Kerseboom en haar man Casper een video online van de man die op 18 april de collectebus voor Kinderarmoede van de toonbank van de viszaak wegnam. Nadine kan er nog altijd niet over uit hoe de man doodgemoedereerd met de bus onder zijn jas, zijn bestelde visje afrekende. De man bleek in een andere winkel in het Hof geld te hebben ontvreemd uit de fooienpot van een winkel. De dief is nog altijd niet aangehouden. "Maar we weten wie het is, de politie kent hem en heeft gezegd in actie te komen", aldus Kerseboom.

Zij verwacht mogelijk nog repercussies van het plaatsen van het filmpje op Facebook. Mogelijk wordt zij vervolgd, want het plaatsen van een video van een particuliere beveiligingscamera schijnt niet zo maar te mogen. De politie ontraadde het haar ook omdat het publiekelijk te schande staan, door een rechter nogal eens wordt gezien als een deel van de afstraffing bij een veroordeling. "We merken het wel", zegt Kerseboom. "Anders organiseren we nog een ren", oppert Hijnen.

De twee hadden het de afgelopen week druk met vergaderen - want de winkeliersvereniging doet mee en er zijn vergunningen nodig - en zal daar de komende tijd ook nog wel druk mee zijn. Er komt veel kijken bij de organisatie van zo'n evenement. Hijnen, die begin dit jaar al positief in het nieuws kwam omdat hij winterjassen inzamelde voor daklozen, rekent stiekem op vijfhonderd deelnemers.

Wie ideeën heeft om de organisatoren verder te helpen, of mee wil doen met de loop, kan zich melden bij Nadine Kerseboom via de Facebookpagina van de winkel.


Gerelateerd