Huisman genomineerd met Hybrid Boom Crane

30-09-2015 Nieuws Redactie

De Skandi Africa, met Hybrid Boom Crane


SCHIEDAM - Huisman is genomineerd voor de Maritime Innovation Award. Het Schiedamse bedrijf is een van de drie genomineerden voor de prijs.

Huisman dingt mee met zijn 'Hybrid Boom Crane'. Dit is een eigen ontwikkeling van Huisman, kapitaliserend op de uitgebreide ervaring in het offshore-werk. De kraan heeft de voordelen van een knikarmkraan waarop het ontwerp voortborduurt (laag aangrijpingspunt, beperkte slingering van de last), zonder de nadelen, zoals de zware giek, met alle gevolgen voor de stabiliteit van de schepen waarop de kranen worden geplaatst. De kraan biedt een bijzondere hijshoogte met de volle hijscapaciteit, iets wat voorheen alleen mogelijk was met een vaste giek.

Andere genomineerden voor de prijs zijn Hull Vane en VAF Instruments.

Vijf verschillende prijzen worden uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen voor een prijs in aanmerking. Ze worden beoordeeld op hun meerwaarde voor het Nederlandse maritieme cluster. Ook als ze een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht blijken te zijn voor anderen, komen partijen voor de prijzen in aanmerking.

De tiende editie van het gala vindt op maandag 2 november plaats in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Het gala is tevens de officiële start van de vijfde editie van de ‘Maritime Week’. Tijdens deze week wordt aandacht gevestigd op het innovatieve karakter, gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de maritieme sector. Dit evenement duurt tot 7 november en heeft tot doel om de maritieme sector extra in de schijnwerpers te zetten.

 

Het Maritime Awards Gala 2015 wordt georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine en NISS vertegenwoordigd. Hoofdsponsors van het Maritime Awards Gala 2015 zijn NNPC, Wärtsilä Netherlands, Damen Shipyards Group, Europort, Huisman, Nederland Maritiem Land en Siemens Industry Software.