Inspiratiecafé over innovatie

26-09-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een wijs man komt volgende week spreken tijdens het ONS Inspiratiecafé. Dat is bedoeld om onderwerpen te bespreken als circulair ondernemen, innovatie, duurzaamheid en het delen van kennis.

”Betrek je medewerkers bij de uitdagingen van je organisatie en vráág hen expliciet om hun ideeën; Je zult versteld staan van de wijsheid en de creativiteit die je in huis hebt”. Dat zegt Alexander Heijnen van Krea Nova. Volgens hem bezit elke organisatie innovatiekracht, als een resultaat van gedrag van medewerkers en leidinggevenden. De manier waarop die hun kennis, creativiteit en betrokkenheid richten op verbetering en vernieuwing bepaalt hoe innoverend een organisatie is. "Innovatie komt tot stand door experimenteren, reflecteren en leren."

Heijnen past precies in de opzet van het ONS Inspiratiecafé: het wil innovatie bespreken, en innovatie is inspirerend. Het café wordt op 5 oktober gehouden in de Van Heekstraat, in het voormalige ONS-pand. De gemeente Schiedam wil in het pand letterlijk ruimte geven aan innovatie, om het pand een toekomst te geven. Het gemeentebestuur heeft opdracht gegeven voor een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden.

Voor innovatie moet er moet ruimte zijn voor ondernemers en ondernemen, aldus de organisatie van het Inspiratiecafé. "Rol van de gemeente is daarom plekken te organiseren en te faciliteren waar ondernemers samenkomen en waar innovatiemilieus ontstaan. Op deze plekken moet het gaan bruisen, moeten kennis en financiële mogelijkheden worden gedeeld en kunnen andere, nieuwe toepassingen worden ontdekt. Vanuit die gedachte is het ook belangrijk om vooral scholen, universiteiten en leer-werkinstellingen aan deze gebieden te koppelen. Dit gebeurt niet eenmalig of één keer per jaar, maar er moet plaats zijn voor periodieke digitale maar vooral ook persoonlijke ontmoeting."

Het Inspiratiecafé 'Op jacht naar innovatiekracht! Ontdek het potentieel van uw organisatie' begint om half vier.


Gerelateerd