Irado-directeur achter de wagen

04-08-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - "Een hele dag meelopen achter de wagen is voor een niet geoefende belader best zwaar." André Hartog zal het weten dat hij besloot om een dagje mee te lopen met 'zijn' mannen achter de wagen.

In de ochtend regenden de Irado-directeur en zijn collega's gisteren eerst nog eens flink nat. Maar een mazzeltje had hij wel: in de vakantieperiode wordt er wat minder huisvuil aangeboden op de routes die Irado rijdt.

Hertog doet dat wel vaker, een dagje mee op of achter de wagen. "Het is altijd leerzaam", vertelt hij na afloop."Het was nu wel weer een flink tijdje geleden dat ik meeliep."

"Ik heb ook weer veel bewondering gekregen voor de medewerkers; het is zwaar werk." En wat opvalt: "Mede-weggebruikers hebben soms maar weinig geduld als ze achter de vuilniswagen moeten wachten." Hertog leegde containers en zat ook zelf achter het stuur. "In de smalle straatjes is dat best lastig."

Volgens Hertog viel zijn functioneren desalniettemin in de smaak. "Collega's hebben al gevraagd of ik ook met hen een dagje mee wil." Misschien dat dan eerst een andere afdeling dan de ophaaldienst van het huisvuil aan de beurt komt, zo verwacht de Irado-directeur.


Gerelateerd