Jumbo werkt samen met BBC

04-11-2017 Nieuws Redactie

Jumbo laadt zware lading bij Huisman in Zhangzhou, China; foto: Jumbo

SCHIEDAM - Zware ladingrederij Jumbo gaat intensief samenwerken met het Duitse bedrijf BBC Chartering. Zij geven hun krachtenbundeling de naam Global Project Alliance. 

De twee willen samen ‘totale logistieke oplossingen aanbieden’ voor gecompliceerde transportprojecten. Dat kan behalve vervoer over zee ook ferryvervoer, landtransport, ondersteunend containervervoer en de administratieve afhandeling omvatten.

BBC Chartering, met een hoofdkantoor in het Noord-Duitse Leer net over de grens bij Groningen, beheert een vloot van ongeveer honderdzeventig multi-purpose en zware ladingschepen. Het in Schiedam gevestigde Jumbo heeft een vloot van tien schepen met een draagvermogen tot veertienduizend ton en een hijsvermogen tot drieduizend ton.

Volgens een woordvoerder van Jumbo vullen de bedrijven elkaar goed aan: BCC is vooral sterk op de markt voor grootvolumelading, terwijl Jumbo zich specialiseert in zeer zware stukken. Het feit dat beide ondernemingen familiebedrijven zijn komt volgens hem de samenwerking ten goede. De woordvoerder benadrukt dat het om een operationele samenwerking gaat en dat Jumbo en BBC aparte bedrijven blijven.