Kijken, proeven en beleven tijdens Waterweg Werkt !

14-04-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/MAASSLUIS/SCHIEDAM - Op zaterdag 30 mei 2015 kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de bedrijfspoorten van grote en kleine bedrijven in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Het publieksevenement vindt in drie steden tegelijk plaats. De verbindende factor mag duidelijk zijn: Waterweg Werkt! Maak kennis met food, havens, techniek en fun.

Ga op ontdekkingstocht in de havensteden

Op zaterdag 30 mei 2015 valt er veel te kijken, proeven en beleven. De inmiddels bijna 30 bedrijven die zich hebben aangemeld, bieden jong en oud verrassende activiteiten. Zo kun je een kijkje achter de schermen nemen van een poppodium, zelf virtueel lassen, een graafmachinesimulator uitproberen, een trailerterminal bezoeken, havens en industrie van dichtbij bekijken, een bezoek brengen aan de modernste fabriek van Europa, die grond maakt om planten mooier en sneller te laten groeien, workshops volgen en nog veel... veel meer! Tussen het ontdekken door kunnen kinderen spelen en worden er heerlijke hapjes en drankjes geserveerd.

Je bent jong en je wilt iets

Als je jong bent en je weet nog niet precies welke studierichting je straks wilt kiezen, kom dan vooral samen met je ouders achter de bedrijfspoorten kijken. Dit is je kans om in het echt te zien waar technische studierichtingen precies naar leiden. Maak kennis met de mensen die in de havens en techniek werken. Ontdek de andere kant van leren en steek je licht op over de verschillende beroepen.

Waar kun je kijken?

De verwachting is dat in totaal zo’n 30 bedrijven rondleidingen geven en bezoekers ontvangen met leuke activiteiten. Voor een overzicht van alle voorlopige deelnemers kun je hier terecht.

Meedoen als bedrijf?

Bedrijven die ook mee willen doen en bezoekers een kijkje achter de schermen willen geven, kunnen zich aanmelden via www.waterwegwerkt.nl. Dit is ook de plek waar bezoekers vooraf hun route kunnen uitstippelen.

Mooi evenement door regionale samenwerking

Het publieksevenement wordt mogelijk gemaakt door een nieuw samenwerkingsverband tussen de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, de Maassluise ondernemersvereniging MOVe, IKV Ondernemend Vlaardingen, Stichting Promotie Schiedam en de TechNetKringNWN.


Gerelateerd