Kikidsz: Branders Zwemtocht voor kinderen met spierziekte

20-09-2016 Nieuws Redactie

Start van Branders Zwemtocht 2015

SCHIEDAM - Kikidsz Kinderopvang zwemt tiijdens de Branders Zwemtocht aanstaande zaterdag voor de stichting Spieren voor Spieren.

Rianka Sweres, directeur van de kleinschalige kinderopvang in Schiedam-West, zwemt dit jaar voor de derde keer mee. Wat begon als een persoonlijke uitdaging is voor haar geworden tot een heilig streven om zo veel mogelijk geld op te halen voor kinderen met een spierziekte.

Sweres weet hoe belangrijk spieren zijn voor een mens. “Ik zie elke dag hoeveel de kinderen bij ons bewegen. Van kleins af aan doen ze hun best om te rollen en te kruipen en uiteindelijk te lopen. Voor al die dingen heb je spierkracht nodig. Ik kan me niet voorstellen dat je je spieren niet kunt gebruiken. Ik zet me daarom graag in voor Spieren voor Spieren.”

Voor de drie kilometer lange zwemtocht heeft Kikidsz dit jaar voor het eerst een team opgezet. Het doel is om vijfhonderd euro op te halen.

Het startschot voor de Branders Zwemtocht wordt gegeven in de Buitenhaven bij Nolet. De deelnemers zwemmen door de Nieuwe Haven, via de Korte Haven en de Schie. De finisch is bij 


Gerelateerd