Kinderkledingbank ineens op zoek naar andere plek

30-08-2017 Nieuws Kor Kegel

Kinderkledingbank ineens op zoek naar andere plekDe vrijwilligers rusten uit na alles ingepakt te hebben

SCHIEDAM – Het is donderdag een pijnlijke situatie voor de kinderkledingbank Oranje for Kids. Het winkelpand aan de Hoogstraat 14-18 was niet zo lang geleden fraai ingericht, maar het is van korte duur geweest. Oranje for Kids is genoodzaakt op zoek te gaan naar nieuwe behuizing, omdat het pand aan de Hoogstraat per 1 september een nieuwe eigenaar heeft die het pand wil renoveren en omvormen tot twee appartementen en een winkel.  

Initiatiefneemster Corrie Oranje ontfermt zich over alle verkregen kleding en speelgoed. Ze slaat het op, tot er een vervangend pand is. De aankondiging dat ze uit de Hoogstraat moest, kwam zo snel dat ze niet meteen een alternatief voor een betaalbare prijs kon vinden.  

De knuffels vinden hun weg via Het Knuffelpunt van Theater aan de Schie aan de Hoogstraat 75b naar de uitvoering van ‘Kleine Sofie en Lange Wapper’. Daarna worden ze geschonken aan een goed doel voor kinderen die een knuffel kunnen gebruiken.

Bestuursvoorzitter Hans Dessing: “We hebben nu onze handen vol aan het uitruimen. En we moeten afscheid nemen van de vrijwilligers die ons zo geweldig hebben geholpen en ook deze dagen blijven helpen. Het doet pijn dat we ondanks alle inspanningen geen alternatieve winkelruimte hebben gevonden, ook omdat ons de financiële middelen ontbreken. We dragen alles graag over aan Corrie Oranje en hopen voor de Oranjeklanten dat zij snel met succes kan doorstarten.”

Reacties