Koopjes halen bij Kledingbank Nieuwland

24-03-2016 Nieuws Redactie

Foto's: Kledingbank Nieuwland

SCHIEDAM - Kledingbank Nieuwland houdt uitverkoop. Zaterdag over een week zijn alle Schiedammers, en anderen, welkom om kleding-met-een-klein-prijsje te komen kopen.

Normaliter biedt de kledingbank alleen mode en textiel aan, aan houders van een pasje - die hebben aangetoond over weinig financiële middelen te beschikken. "Maar om ruimte te maken voor de zomercollectie, zijn op 2 april ook alle niet-pasjeshouders welkom", aldus een woordvoerder van Kledingbank Nieuwland. "Wilt u alleen de kledingbank uit belangstelling bezoeken ook dan bent u van harte welkom, de koffie staat klaar!"

Om een idee te hebben dat het echt aanbiedingen regent: jassen, €0,50, broeken, shirts, rokken, jurkjes, €0,20 en schoenen, ook €0,50. De kleding is meestentijds eerder gedragen en bij elkaar gebracht door mensen die het wijs vonden hun afgedankte kleding in te brengen, zodat anderen er mogelijk nog iets aan hebben. "Heeft u nog kleding die u toch niet meer draagt, of bent u aan het opruimen en heeft u kleding die een ander nog kan gebruiken, denkt u dan eens aan ons", zo stelt de kledingbank. Een groep vrijwilligers is dagelijks in de weer om de uitwisseling te organiseren. 

Bij Kledingbank Nieuwland is ook een 'huisraadbank' gevestigd, met kleine meubelen, bedden, elektrische apparaten en huishoudelijk materiaal. De kledingbank is gevestigd in het voormalige Lentiz College - voor wat ouderen: scholengemeenschap Nieuwland - aan de Mgr. Nolenslaan.

Gerelateerd