Krachtenbundeling Damen in binnenvaart

19-12-2017 Nieuws Redactie

Damen in Schiedam

GORINCHEM - Scheepsbouwers Damen en Concordia bundelen hun krachten in de bouw van en handel in binnenvaartschepen.

De twee bedrijven tekenden daartoe vorige week een overeenkomst. Zij willen op hun markten voortaan samen door het leven, onder de naam Concordia Damen Shipbuilding. De nieuwbouwcapaciteit wordt door de samenwerking vergroot. 

"Damen en Concordia bundelen hun krachten om klanten beter te kunnen ondersteunen bij hun investeringen", zo stellen de twee bedrijven. "Concordia Damen Shipbuilding zal zich naast algemene aanvragen toeleggen op de ontwikkeling van duurzame schepen met een verscheidenheid aan nieuwe scheepsbouwtechnieken."

"We kijken uit naar de samenwerking met Damen en haar internationale netwerk van scheepswerven, sales- en servicenetwerk", zegt Chris Kornet, directeur van Concordia.
Dat bedrijf is sinds 2001 in de Nederlandse binnenvaart actief. Het bedrijf timmert inmiddels ook al zo'n tien jaar internationaal aan de weg.
 
Als onderdeel van de deal verhuist Damens binnenvaartteam van de hoofdvestiging van Damen in Gorinchem naar het kantfoor van Concordia in Werkendam. Damen is het moederbedrijf van het voormalige Wilton-Fijenoord, dat vandaag de dag door het leven gaat als Damen Shiprepair Rotterdam.


Gerelateerd