Categorieën

Service

Ludiek aandacht voor zwerfvuil

Ludiek aandacht voor zwerfvuil
Wonen

Ludiek aandacht voor zwerfvuil

  • Redactie
  • 19-09-2016
  • Wonen
Ludiek aandacht voor zwerfvuil

Foto: Irado

SCHIEDAM - Irado en de gemeente Schiedam vragen tijdens de Brandersfeesten aandacht voor zwerfvuil. Dat gebeurt met enkele ludieke acts aanstaande zaterdag, her en der in de stad.

Tijdens de Brandersfeesten spreken diverse typetjes het publiek aan op hun gedrag. Wat doe je met dat plastic bierglas, die uitgekauwde kauwgum? De rokende dames uit de Jordaan hebben het over sigarettenpeuken; de quizmasters van de Plastic Fantastic Quiz testen kennis over plastic. Op de foto met de Blikvangers, een andere optie. En de Zwervende Baronessen weten maar al te goed hoe het 'heurt' - en kunnen dat zeer goed onder de aandacht brengen.

Ook het 'Zwerfie-orkest' ontbreekt niet tijdens de Brandersfeesten. Ze trommelen mensen letterlijk op om (zwerf)afval gescheiden in te leveren. Voor ieder stuk zwerfvuil dat netjes wordt weggegooid zwelt het zwerfie-orkest aan.

De acts tijdens de Brandersfeesten zijn onderdeel van een gemeentelijke campagne waarin inwoners van Schiedam bewust worden gemaakt van het voorkomen van zwerfvuil.