Maritieme sector werkt samen aan toekomst

07-12-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Maritieme bedrijven in Schiedam, onderwijsinstellingen en de gemeente gaan samenwerken in Solutionlab MOIC. Samen gaan zij een tiental projecten op poten zetten.

Aanstaande dinsdag presenteren de initiatiefnemers deze projecten. Ze spelen rond thema's als de economie en de werkgever van de toekomst. Rotterdam Next Education Group begeleidde de deelnemers in het formuleren van de opgaves en mogelijkheden. ‘Gezamenlijk stellen de partners dat de economie er totaal anders uit gaat zien als gevolg van onder andere robotisering, 3D-printing en digitalisering. De arbeidsmarkt verandert hierdoor ook. Bovendien blijven werknemers steeds langer doorwerken. Bedrijven moeten hierop inspelen.

Tijdens de bijeenkomst dinsdag bij Jumbo in de Havenstraat (aanvang drie uur) zijn er presentaties en interviews met onder andere de initiatiefnemers van deze projecten. Tijdens een soort markt, staan zij geïnteresseerden te woord. Er is gelegenheid langs de verschillende projectentafels te lopen en met de experts in gesprek te gaan.

Een project betreft de ‘Hybride-docent’. Die zou zorgen voor het het gemotiveerd en duurzaam inzetten van personeel.

Gerelateerd