Maurice Wijmans: dé fit20-transfer van 2017

27-08-2017 Nieuws Advertentie

ROTTERDAM - Het is december 2015, acht dagen voor kerst om precies te zijn. fit20 Rotterdam-Overschie wordt geleid door de auteur van dit Pronkstuk. Hij is ondanks zijn overstromende ledenbestand – wat geen gevolg is van de direct aangrenzende Schie - de enige trainer. Het is, op z’n zachtst gezegd, iets harder gegaan dan de kersverse eigenaar had gedacht… Er staat een proefles op het programma, met de ietwat sceptische Maurice Wijmans.

Maurice, een midden veertiger, blijkt een vriendelijke kerel en fervent sportliefhebber. Het daaropvolgende uur ervaart hij als ‘sensationeel’. Hij zegt het echt, het is bijna twee jaar later nog steeds terug te lezen in de trainersapplicatie. Maurice gaat een uur later met trillende armen en benen met een fit20-mapje richting auto. fit20 Overschie heeft ruim drie maanden na opening beoefenaar nummer 94 bijgeschreven.

Maurice Wijmans blijkt een trouw beoefenaar, ook als de fit20-wereld om hem heen verandert. De beoefenaars nemen toe en de studio beleeft mijlpaal na mijlpaal. Van honderd beoefenaars gaat het naar tweehonderd en in de zomer van 2017 wordt zelfs dat aantal verdubbeld, mede dankzij de explosieve groei van de dit voorjaar geopende fit20-studio Rhoon. Maurice vindt het niet meer dan logisch. Als geen ander snapt hij, een drukbezet ondernemer in de financiële wereld, hoe ideaal deze vorm van trainen is. Het kost weinig tijd, is extreem efficiënt en prima te beoefenen naast hardlopen, voetbal en tennis. Bovendien is de begeleiding ontspannen, prettig en positief.

Dat blijft het ook als de trainers toenemen, merkt hij. Het begint met Ilona. Zij traint hem regelmatig, met de positief kritische houding die beoefenaars zo in haar waarderen. Maurice is één van hen. Niet veel later komt Marc bij het team. Met zijn eeuwige vrolijkheid coacht hij Maurice richting het positieve spierfalen, het uiteindelijke doel van deze 'high intensity training'. Marvin is eind 2016 de volgende in de rij: een ervaren trainer die al snel de perfecte uitvoering als handelsmerk op zijn trainingen projecteert. Het is dit voorjaar de beurt aan Fabienne om het team te versterken: een talentvolle trainster die vrolijkheid, vriendelijkheid en perfectionisme representeert. Maurice waardeert de trainers en merkt regelmatig op dat ze allen ondanks verschillende karakters uniformiteit in de training leggen. ‘Deze training is te intensief om te zeggen dat ik ervan geniet’, zegt hij in die dagen. ‘Maar het is een onmisbaar onderdeel van de week voor me, mede dankzij die begeleiding.’

Maurice is zoals honderden anderen bij fit20 Overschie en fit20 Rhoon. Al is er één verschil. Ergens onderweg is zijn verliefdheid voor de training geïntensiveerd tot ongekende proporties. Trainen alleen is niet meer genoeg, beseft hij. Maurice Wijmans, die er onder meer als mediator van houdt om mensen te begeleiden en gezegend is met een groot empathisch vermogen, wil fit20 belangrijker laten worden in zijn leven. Als hij Ilona, Marc, Marvin, Fabienne en Bas aan het werk ziet, weet hij het opeens. Hij wil trainer worden. Maurice wil mensen met fit20 brengen wat het hem ook heeft gebracht. Hij gelooft erin dat hij iedereen op zijn of haar niveau vooruit kan brengen. Maurice trekt de stoute schoenen aan. Hij, doctorandus, solliciteert als trainer en wordt aangenomen.

En zo gebeurt het dat Maurice Wijmans, die nog volop in zijn fit20-opleiding zit, half augustus op de foto gaat met het team fit20 Overschie & fit20 Rhoon. Hij is er onderdeel van, als trainer nummer zes. Als geen ander is hij straks in staat om sceptici te ontvangen bij een proefles. Hij was één van hen, maar draagt nu het fit20-trainersjasje als een ware trofee. Zijn voormalige trainers en huidige collega’s zijn er trots op. Omdat ze weten wat voor kracht zijn verhaal uitstraalt. Als iemand gelooft in het fit20-concept, als iemand je kan overtuigen dat het werkt en als iemand dit bewijst met deze nieuwe dimensie in zijn carrière, dan is het Maurice Wijmans wel.

Welkom Maurice, in ons fit20-dreamteam. Neymar zou de transfer van het jaar zijn met de overgang naar Paris Saint Germain. Wij weten beter.

Gerelateerd