Categorieën

Service

Nieuwe directeur DCMR

Nieuwe directeur DCMR
Nieuws

Nieuwe directeur DCMR

  • Redactie
  • 27-05-2015
  • Nieuws
Nieuwe directeur DCMR

Rosita Thé


SCHIEDAM -  De Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond (DCMR) heeft een nieuwe directeur. Het gaat om Rosita Thé, die per 1 september aanstaande is benoemd. Zij neemt de leiding van de milieudienst over van interim-directeur Jon Meijer.

Thé (1961) werkt nu nog bij de gemeente Amsterdam, als stadsdeelsecretaris (hoofd van de ambtelijke organisatie) in het westelijk deel van de stad. Gemeentesecretaris Arjan van Gils zegt het jammer te vinden dat de secretaris vertrekt: "Ze is een inspirerende collega. Rosita heeft met haar team hard gewerkt aan de opbouw van stadsdeel West, voor en na de start van de nieuwe organisatie."

De DCMR is de milieudienst die in Schiedam en veertien andere Rijnmond-gemeenten toeziet op een schoon en veilig milieu. Vorig jaar verwerkte de dienst zo 25.688 milieuklachten (22 procent meer dan in 2013). Opmerkelijk genoeg daalde het aantal klachten over stank. Maar klachten over vliegverkeer en lawaai in het algemeen kwamen bijna de helft vaker voor ten opzichte van het voorgaande jaar.
Vanuit Schiedam werd afgelopen jaar iets minder bij DCMR geklaagd: 1256 keer mailden, schreven of belden Schiedammers naar de dienst voor lawaaiklachten, vijftien keer minder dan in 2013. Ook hadden stadgenoten veel minder te klagen over stank: 219 keer, tegen 338 keer het voorgaande jaar.

De DCMR is gevestigd in een kantoorpand op Schieveste.