Nieuwe lessen over de boerderij

14-09-2016 Nieuws Redactie

Foto: Vockestaert

SCHIPLUIDEN - 'Stilte naast de Stad' heet een nieuwe serie lessen waarin kinderen leren over het leven op de boerderij. Dit lesmateriaal wordt volgende week woensdag in gebruik genomen bij boer Maarten Moerman in Maasland.

De nieuwe methode is ontwikkeld door de agrarische natuurvereniging Vockestaert, in samenwerking met de Natuur- en Milieucentra van onder meer Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Delft.

Ongeveer vijftien jaar geleden staken enkele boeren en vrijwilligers bij de agrarische natuurvereniging Vockestaert de koppen bij elkaar om te proberen kinderen vanuit de grote steden naar de polder te trekken. Deze boeren willen hun liefde voor het vak overbrengen op de volgende generatie kinderen, die opgroeien in steden en soms nauwelijks weten hoe een koe eruit ziet. De eerste lessen zagen in 2002 het licht en sindsdien maakten heel wat kinderen uit de steden om Midden-Delfland er goed gebruik van.

In de loop der jaren verandert de manier van lesgeven op school en 'Stilte naast de Stad' is nu de geactualiseerde versie van die lessen. Die onder meer digitaal voorbereid kunnen worden op school. Het boekje 'Op bezoek bij de boer' is in een nieuw jasje gestoken, waarbij duurzaamheid belangrijk is bij het ontwerp.

Op 21 september wordt de nieuwe methode feestelijk gepresenteerd op de boerderij van Maarten en Elseline Moerman, Broekpolderweg 1 in Maasland. Inloop vanaf kwart over negen in de ochtend.


Gerelateerd