Categorieën

Service

Nieuwe praktijk voor ouders: 'Vanuit je hart'

Nieuwe praktijk voor ouders: 'Vanuit je hart'
Gezond

Nieuwe praktijk voor ouders: 'Vanuit je hart'

  • Redactie
  • 18-10-2016
  • Gezond
Nieuwe praktijk voor ouders: 'Vanuit je hart'
SCHIEDAM - "Vaders en moeders helpen om vanuit hun hart op te voeden, waardoor hun zekerheid en kracht groeit." Dat is in kort bestek de missie die Muriel van Brenk zich heeft gesteld met het openen van haar praktijk 'Ouder zijn vanuit je hart!' 

De inzet van Van Brenk moet blije en gelukkige gezinnen dichterbij brengen. Ze coacht en zet helende energie in om vaders en moeders te begeleiden met vragen over de opvoeding van kinderen tussen de vier en zestien jaar. Haar praktijk is gevestigd op Kerklaan 26.

Van Brenk richt zich op 'ouders die vragen hebben over de opvoeding van hun kinderen en daar zelf even niet uitkomen'. Dat hoeven geen grote, zware zaken te zijn. Soms kan een advies of een gesprek ouders net op pad zetten met iets waar zij niet uitkwamen. "Een cliënt vertelde me laatst dat ze niet wist hoe ze met haar gevoelige kind om moest gaan. Als ze bijvoorbeeld naar de supermarkt ging, raakte hij overprikkeld en werd boos. In dit geval was de vraag: waarom wilde de moeder per se met haar kind naar de supermarkt? Leren boodschappen doen kan ook op latere leeftijd. Toen ze besloot om zonder haar kind naar de supermarkt te gaan, was alles opgelost. Soms moet je als ouders iets anders kiezen dan dat je van jezelf gewend bent of van jouw ouders hebt meegekregen."

De nieuwe Schiedamse therapeut / coach houdt bij nieuwe cliënten een gesprek met de ouders, om een beeld te krijgen van de situatie. "Vervolgens kijk ik wat het met de ouders doet. Dat zal ik ook standaard vragen. Als hun kind boos is, wat gebeurt er dan bij de vader en moeder zelf? Wat voelen zij erbij? Hebben ze er zelf verdriet van, zijn ze boos of voelen ze zich machteloos?" Stap twee is dan werk te maken van wat op dat moment belangrijk is. Daarop zet Van Brenk haar begeleiding in. "Hoeveel sessies dit nodig heeft, verschilt per persoon en per situatie."

In die begeleiding zijn er individuele sessies met de vader of de moeder. "Het kan ook samen. En als het nodig is, kan het kind er ook bij aanwezig zijn. Ik coach, werk met helende energie (healing) en zet daar waar nodig tekenen/schilderen in." Tijdens het coachen stelt Van Brenk vragen, doet oefeningen en geef tips. "Daarbij gebruik ik de helende energie als ondersteuning. Hierdoor kunnen cliënten eerder bij hun gevoel komen en gemakkelijker veiligheid ervaren. Ik leer de cliënten ook om zichzelf te helpen en te helen. Dat is een belangrijke missie van me." De therapeut gelooft er in dat mensen het vermogen hebben zichzelf te helen. "We zijn alleen vergeten hoe dat gaat."

Onlangs bracht Van Brenk een boek uit: ‘Nou ja zeg! Openhartige verhalen over het leven’. "Daarin heb ik mijn eigen ervaringsverhalen beschreven over onder meer ouder zijn."