Nieuwe start Stadsomroep Schiedam

12-01-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Stadsomroep Schiedam gaat zijn programmering meer richten op nieuws. Verder zet de lokale Schiedamse radio- en tv-zender stappen op weg naar samenwerking in de regio.

De stadsomroep past zijn organisatiestructuur aan: de functie van directeur/hoofdredacteur wordt gesplitst. Terry Bouhuizen wordt directeur, Ted Konings hoofdredacteur. Yorick Haan, die afgelopen twee jaar beide functies vervulde, zal de omroep verlaten.

Inzet van de beschikbare middelen met voorop de verzorging van nieuws van de stad, zal leiden tot de vorming van een redactioneel team dat zich toe gaat leggen op de dagelijkse nieuwsvoorziening. Zij zullen voortaan ter zijde worden gestaan door Rob Roskam als hoofd technische voorzieningen.

In de komende maanden, na een korte inwerkperiode van de nieuwkomers, zal de stadsomroep werken naar een plan voor de radio- en tv-programmering. Daarnaast wordt een nieuwe langetermijnvisie vastgesteld voor de aanpak in de komende vijf jaar, mogelijk uitmondend in de vorming van een streekomroep.


Gerelateerd