Nieuwe winkel van Tuunte in Passage

15-07-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Tuunte heeft een winkel geopend in de Nieuwe Passage. Wie? Tuunte, een keten van dames- en kinderkledingzaken uit het oosten van het land. In de Randstad is Schiedam de tweede stad die een zogenaamde outlet krijgt van de keten.

Wie leuke en betaalbare dames- of kindermerkkleding wil kopen, hoeft niet meer naar Bataviastad of Rosada af te reizen, zo stellen de mensen achter de nieuwe Schiedamse winkel.

Jochem Poort gaat de winkel leiden. Hij doet dit voor eigen rekening, als franchiser. Hij deed al ervaring op met een Tuunte-winkel in Maassluis. Daar baat hij een winkel 'Het zusje van Tuunte' uit, waar hij seizoenskleding voor dames verkoopt. De Schiedamse vestiging gaat samenwerken met die in Naaldwijk, waar ook een outlet van de formule is gevestigd. In Twente en omgeving zijn zo'n veertig Tuunte-winkels te vinden. Daaronder drie outlets.

De groep brengt middenklasse kleding voor baby's, kinderen en dames. Ook op opruiming wordt niet gedaan – wat niet snel wordt verkocht gaat naar de outlets. “Hier krijgt de klant altijd 75 procent korting over de aanschafprijs.”

Tuunte Outlet is te vinden in de Nieuwe Passage op nummer 25, het oude pand van Miss Etam. De winkel zal wekelijks worden voorzien van nieuwe artikelen. “Dit zijn kledingstukken die vaak een week eerder nog in een van de andere winkels hingen.”

Zes medewerkers zijn er in de winkel actief – dat personeelsbestand wordt gedeeld met de outlet in Naaldwijk. Om een idee te hebben van het assortiment: “We hebben Dirkje voor baby's, bijvoorbeeld een jasje van € 30,- is bij ons € 7,50; Cars-jassen van € 80,- voor € 20,-. Met daarbij veel eigen merken van Tuunte.”
Schiedam is niet de enige stad waar Poort overwoog een nieuwe winkel te openen. “Maar in Schiedam was de grootste vraag naar een kledingwinkel met betaalbare kinder- en damesmode”, aldus Poort. Het pand in de Passage voldeed aan zijn wensen, vooral qua grootte en ligging. Hij verwacht dat er in de regio nog meer Tuunte-winkels bijkomen.

Gerelateerd