Nolet en Damen op rijkenlijst Forbes

20-03-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Carel Nolet is een van de tien Nederlanders op de rijkenlijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Ook Kommer Damen, eigenaar van de voormalige werf Wilton-Fijenoord, is te koppelen aan Schiedam en komt op de lijst met miljardairs voor.

Charlene de Carvalho-Heineken staat 95ste op de lijst met de rijksten der aarde. Haar vermogen wordt door Forbes geschat op 12,6 miljard, dollar wel te verstaan. Zij is de rijkste Nederlandse.

Carel Nolet steekt daar een beetje schril bij af, als nummer 814 op de Amerikaanse lijst. Toch mag zijn kapitaal van 2,5 miljard er best zijn. Als naar de mensen op de Forbes-lijst met een Nederlands paspoort wordt gekeken, staat de Schiedammer op nummer vier.

Twee plaatsjes lager prijkt Damen. Hij zou de op 1289 na rijkste mens ter wereld zijn, met een geschat vermogen van 1,6 miljard dollar.

Overigens is de rijkste man op aarde volgens Forbes nog altijd de man die veel geld weggeeft: Bill Gates. Hij wordt gevolgd door investeerder Warren Buffet en Amazon-oprichter Jeff Bezos.

Uit de lijst blijkt dat 2043 mensen in de wereld meer dan een miljard dollar aan vermogen hebben. Dat zijn er 233 meer dan in 2016.