Op zoek naar nominaties Groen Lintje

08-08-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Groen Links roept Schiedammers op om dit jaar Schiedamse bedrijven, ondernemers en winkeliers aan te melden voor het Groene Lintje.

Een persoon of bedrijf dat er in slaagt op een bijzondere manier de belasting van het milieu terug te dringen, komt in aanmerking voor het Groene Lintje 2016. Voordragen van kandidaten kan tot 1 september; een duidelijke motivatie is daarbij vereist. Ieder kan dit doen middels een bericht aan groenlinksschiedam@gmail.com.

Sinds 2012 beloont Groen Links groene initiatieven in Schiedam met een lintje. Eerder vielen onder andere de Stichting Batavier, de stichting Elvira en Herbert Nikkels met zijn stadslandbouwinitiatief in de prijzen. Dit jaar beloont Groen Links groene, duurzame en sociale ondernemers.

Waarom bedrijven? Voorzitter Krispijn Beek van Groen Links Schiedam: "Juist bedrijven zijn grootverbruikers van energie en grondstoffen. Wij zijn benieuwd welke maatregelen zij hebben getroffen om de hoeveelheid afval of de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Een andere belangrijke vraag is of ze een gunstig sociaal beleid voor hun werknemers voeren."

De werkgroep Groen zal de nominaties beoordelen. Op 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, vindt de uitreiking van het Groene Lintje 2016 plaats.


Gerelateerd