Organisatie wil jongeren entree geven op arbeidsmarkt

11-09-2017 Nieuws Redactie

Organisatie wil jongeren entree geven op arbeidsmarktKinderen van vmbo Veenoord schepen in; foto: JINC

SCHIEDAM - Jongerenorganisatie JINC komt naar Schiedam. 

De non-profit organisatie wil jongeren uit wijken met een sociaal-economische achterstand, een eerlijke start op de arbeidsmarkt geven. Zij organiseren daartoe bliksemstages (korte bedrijfsbezoeken van 2,5 uur). In het najaar gaat dit gebeuren met leerlingen van basisschool De Peperklip en het Lentiz Life College.

Verder organiseert JINC een sollicitatietraining op het Lentiz Life College, specifiek voor leerlingen uit de derde klas.

De komende tijd gaat de organisatie, ooit begonnen in Amsterdam als initiatief tegen armoede. het draagvlak bij onderwijs, bedrijfsleven en gemeente in Schiedam onderzoeken om te kijken welk aanbod zij kan aanbieden. De bedoeling is om in januari 2018 daadwerkelijk van start te gaan in Schiedam.

JINC is inmiddels in acht regio's in Nederland actief, waaronder Rotterdam.

Een groep van zestien vmbo-leerlingen scheepte gisteren in op de historische driemaster Oosterschelde om vier dagen op zee de stormachtige wind en hoge golven het hoofd te bieden. Tijdens de tocht zullen de jongeren meewerken aan boord en een programma volgen dat gericht is op de ontwikkeling van zaken als persoonlijk leiderschap, zelfregulering en het vermogen om te gaan met mensen en meningen die anders zijn. "Aan het eind van de reis, zo geloven we, kennen de deelnemers hun eigen kwaliteiten en zijn ze beter in staat hun toekomst vorm te geven", aldus JINC.

Reacties