Picobello en sjiek werk van Van Oel

06-06-2017 Nieuws Redactie

Picobello en sjiek werk van Van OelWerk van Walter van Oel; beeld: Van Oel

SCHIEDAM - Werken van Walter van Oel, 'van een transcendentale schoonheid' zijn vanaf zondag te zien op twee locaties in Schiedam: in Artipico aan de Grote Markt en in Sjiek aan de Korte Haven.

Er gaat een grote rust uit van de twintig werken. Dit geheel in tegenstelling tot de flamboyante persoonlijkheid van Van Oel. Zijn werk is 'prachtig in balans, heel open en in lagen opgebouwd, waarin de diepte bewaard is gebleven', aldus organisator Edwin Voute van Artipico. Het zijn grote doeken, vaak minstens twee bij twee meter, die Van Oel beschildert heeft met duizelingwekkende vormpatronen. De kleuren zijn fel, zuiver, vol en contrasterend. Er is bladgoud, bladzilver en bladkoper in verwerkt. Van Oel woont sinds 1999 op Bali.

Walter van Oel (Den Haag, 1942)​ is internationaal bekend; hij hield solo-exposities in Nederland (Stedelijk Museum Kampen en Museum Jan van der Togt in Amstelveen), België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Spanje, Dubai, China, Singapore en de Verenigde Staten. Hij schildert vanuit een heel eigen wereldbeeld en een diepe innerlijke beleving van die wereld waarvan hij deel uit maakt.​ De kunstwerken die in Schiedam te zien zijn, komen ten dele uit de privécollectie van Van Oel.

De kunstenaar ontving de Gold Medal van de stad Parijs voor zijn totale oeuvre. Hij is erelid van Centre Artistique et Culturel des Halles en ontving de bronzen medaille van de Academie Internationale de Lutece Lettres Arts Sciences Philanthropye (Parijs).

Van Oel zal aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling, zondag vanaf twaalf uur.

Ps. De afbeelding is na plaatsing van het artikel vervangen

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date